De uitleen-man

Ik kan best goed mijn plan trekken op mijn eentje. Ik rijd zelf het gras af, zet de vuilbakken buiten, boor een gat in de muur om mijn grote fotokaders op te hangen, rijd mijn auto zelf naar de keuring, … Ik doe al die dingen nu al jaren zelf. En als ik erover nadenk, deed ik ook al het meeste toen de (h)ex in huis was. Die had 2 linkerhanden op dat vlak. Nee, een man? Waar is die voor nodig?

images0BTKUVA3

Tot die keer dat ik mijn trampoline in elkaar moest zetten. Damn, dat ging niet lukken. Of die keer dat ik met een lek in de warmwaterleiding zat. Of toen ik die gigantische kerstboom uit de tuin wilde omzagen. Of toen ik met een mol zat. Hoe geraak je daar vanaf? Hoe vang je dat? Hmmm…een man zou af en toe toch eens van pas komen. Heel even toch. Al was het maar om te vragen wat ik best moest doen. Ik besefte meteen het gat in de mark: de uitleen-man die je kan bellen en laten komen voor zijn goede raad en hulp bij huishoudelijke (en aanverwante) vraagstukken. Die zich van tijd tot tijd eens dubbel plooit onder de wasbak om een lek te dichten. Die de losgekomen dakgoot eens onder handen neemt en meteen het mos van het dak verwijdert. Die raad weet met de vochtige muur langs de zijgevel. Die me kalmeert en zegt dat die barst in de muur er al jaren is en niet groter is geworden. Ja, ik moet toch toegeven dat ik af en toe een sterke wederhelft mis.

De uitleen-man. Het meest praktische is dan natuurlijk dat dat steeds dezelfde man is. Die kent je dan op den duur en weet om te gaan met je stressniveau en je kunnen. Feit is dat ik die dingen allemaal best graag wil kunnen, maar niet weet hoe eraan te beginnen of er gewoon het materiaal niet voor heb. En ja, de fysieke kracht om een boom uit te doen, heb ik natuurlijk ook niet. Waar zit die uitleen-man? Voorlopig houden we het dan maar op “papa, wanneer kom je nog eens langs?”.

Een gedachte over “De uitleen-man

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s